Klasse Möllbergs ala carte

Gäst på egen fest? Självklart!

Men då krävs det att någon annan tar ansvaret för helheten så att du i lugn och ro kan luta dig tillbaka och njuta av god mat och få tid att umgås med vänner, arbetskamrater eller kunder. Handen på hjärtat så är det väl en sådan fest du vill ha? Det är jag som är ”någon annan”. Efter ca 30 år som kombinerad festarrangör, underhållare och middagsdirigent har jag lärt mig hemligheterna om hur man skapar en minnesvärd fest för både gäster och värdfolk. 

Bra såser reder sig inte själva.

Jag måste ha rimligt gott om tid för att kunna göra en genomtänkt planering. Din fest är ingen färdig lagervara. Ju tidigare jag får veta dina önskemål desto bättre. Jag tar hand om både stora och små frågor. Till exempel: Vilket syfte har du med festen? Vilken stil har du tänkt dig? Passar din festidé gästerna? Ska ni dansa? Liveband eller dicso? Hur ska borden placeras? Vilket ljud och ljus behövs? Tips: Planera inte för mycket innan du kontaktat mig. Det blir både onödigt dyrt och nervöst om man måste ändra i sista minuten

Det är med kalas som med fyrverkerier.

Blindgångare accepteras aldrig. Snabbt och ljudligt ska det lämna den vardagliga jordytan och skänka en stunds sprakande feststämning. Och det gäller vare sig du planerar för en jubileumsfest, en kundmiddag, en buffé, temakalas, smokingparty eller konferens. Jag hjälper dig i det viktiga förarbetet. Pratar med hovmästaren om hur du vill ha det, diskuterar menyförslag, tar fram körschema, bestämmer ordning för talare o s v.

”Spontana talare” ska anmäla sig i förväg!

Jag är en noggrann typ, som det anstår en middagsdirigent. Varje fest är en premiär som kräver känsla och finess. Därför finns det inte plats för plötsliga inhopp av oannonserade estradörer med eget manus och agenda. För att få den rätta rytmen tar jag fram ett ”partitur” för festkvällen och ser till att alla kan läsa ”noterna”. Det ger mig kontroll över
tillställningen och utrymme för eventuella musikaliska inslag. Kort sagt ”Planerad improvisation med timing”. Allt framfört på antingen svenska eller engelsk.

Showtime!

Jag ska avslöja en liten yrkeshemlighet. Vägen till middagsgästens hjärta går inte enbart genom magen. Den går genom örat också. Därför är jag mycket lyhörd när det gäller val av melodier. Så det blir en hel del plockande i låtarkivet. Det brukar bli en skön blandning av svensktopp, 60-talshits, visor och swing. Och en improviserad show, som kryddar hela anrättningen. Antingen underhåller jag solo med min gitarr eller tillsammans med ett par kompande musiker. Ibland också med hel orkester som ser till att det blir tryck på dansgolvet.

Vilka roller vill du att jag ska spela?

Jag har som du förstått fler strängar än vanligt på min gitarr. Oavsett hur vårt samarbete
kommer att gestalta sig ska du veta att min refräng är balans, kvalitet och timing.
Och att mitt motto är: Ingen enskild del av festen får störa helheten.

Vi hörs & ses snart hoppas
Klasse Möllberg